Minimabeleid

De gemeente Grotendijk vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Ook als u een laag inkomen heeft tot 120% van de bijstandsnorm. Daarom kunnen inwoners via het Minimabeleid een bijdrage krijgen voor verschillende kosten die nodig zijn bij deelname aan sport, cultuur en educatie. Ook bieden beide gemeenten een collectieve zorgverzekering aan. Op de website http://www.berekenuwrecht.nl kunt u berekenen of u voor het Minimabeleid in aanmerking komt.

Er zijn diverse regelingen. Regelingen voor iedereen en regelingen speciaal voor kinderen, het zogenaamde Kindpakket.  * Kindpakket Minimabeleid – informatie over de diverse regelingen als u kinderen heeft; * Minimabeleid voor iedereen – informatie over regelingen voor iedereen met een laag inkomen.

Tegemoetkomingen zijn er niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Wellicht heeft ook u recht op landelijke tegemoetkomingen of gemeente specifieke regelingen.

Weet u op welke toeslagen en subsidies u recht heeft? En hoeveel deze regelingen u opleveren? Deze site berekent het voor u!

Als u alle gegevens bij de hand heeft, ziet u binnen 5 a 10 minuten waar u recht op heeft. U blijft anoniem.